LKSZ SE

Lébényi Kézilabda és Szabadidő Sportegyesület jelenleg a Győr-Moson-Sopron megyei női kézilabda bajnokságban szerepel. Fő tevékenységi körünk: rendszeres sportolás, testedzés, valamint a versenysport lehetőségének biztosítása. Az iskolai tanulók testnevelési és sporttevékenységének elősegítése, az utánpótlás- nevelésben való közreműködés, az egészséges életmód, sport népszerűsítése, szabadidős tevékenységek szervezése.

Lébény városában a második legnagyobb civil szervezet vagyunk. Jelenleg 50 utánpótláskorú lány és 23 felnőtt nő kézilabdázik az egyesületünkben.

Taglétszámunk 2011-es alakulásunk óta meg négyszereződött, ami számszerűleg jelen pillanatban 80 főt számlál.

Fő támogatónk a Városi Önkormányzat, akik támogatásukkal az egyesület alapfeladatainak ellátására biztosították a szükséges tárgyi és anyagi hátteret. Lébény-Kunsziget Takarék mellett több helyi és vidéki vállalkozó is támogatja egyesületünket.

Sportfejlesztési programunk az MLSZ stratégiájához alkalmazkodva születettet meg. Elsősorban az utánpótlásképzésben és a tömegbázis növelésben vállalunk szerepet, együttműködve több iskolával és diáksport egyesülettel, ezáltal biztosítva a fejlődés lehetőségét a gyerekeknek.

Az utánpótlás nevelésen belül a tömegbázis növelése, kialakítása szintén kiemelt célunk, mely egyezik az MKSZ stratégiájával. Az utánpótlásképzéshez szükséges szakembergárdát, a megfelelő szakmai vezetés mellett szakedzőkkel és testnevelőkkel szeretnénk megoldani. Ily módon kialakíthatunk egy ideális rendszert, mely lépcsőzetesen épül fel és megfelelően szolgálja a fiatalok fejlődését.

A tehetséggondozásban is igyekszünk szerepet vállalni és megfelelő kapcsolatrendszert kiépítve klubon túli lehetőségeket (más nagyobb egyesületekben) kínálunk fiataljainknak. Az ideális képzés elengedhetetlen része a szakmai háttér mellett a megfelelő orvosi, egészségügyi háttér. Ennek lehetőségeinkhez mérten igyekszünk megfelelni.

Egyesületünk már nem csak települési, hanem mikro térségi szinten próbálja meg kielégíteni a sportolási igényeket. Kimle, Mecsér, Győrsövényház, Tárnokréti, Mosonszentmiklós községekből is járnak rendszeresen sportolni.

Tervünk, hogy állandó sportolási lehetőséget biztosítsunk és ezt a sportágat minél magasabb színvonalon lehessen űzni a mikro térségben, illetve a mosonmagyaróvári járásban.

Egyesületünk nyitott, minden amatőr vagy versenysport iránt érdeklődő számára. Próbálunk lehetőséget biztosítani több korosztályban az egészséges életmód tartalmas gyakorlására és a közösségi élmény megélésére.

A létesítményünk 2 db 20 fő befogadására alkalmas öltözővel, külön zuhanyzó és mellékhelyiséggel a lelátó felöli oldalon 2 db 15 fős öltözővel és egy Büfével rendelkezik. Az épülethez egy játékvezetői öltöző tartozik még! A sportcsarnokban 100 fő befogadására alkalmas lelátó áll a sportrajongók részére