Celldömölki tábor

A már hagyományosnak mondható kézilabda táborunkat szerveztük meg az idén is Celldömölkön. Az eddigi években inkább közösség formáló szerepe volt a táborainknak, az idén, a kurtán-furcsán véget ért bajnoki szezon, az azt követő távoktatási formában bonyolított edzések miatt az alapozó időszak előtti felkészülésre fordítottuk a hangsúlyt. A résztvevő 28 lány, az U13-14, a serdülő, illetve az ifjúsági csapat játékosai voltak. Számukra az 5 nap alatt 7 edzés volt a programban, illetve az edzésre eljutás, és a szállodába visszajutáshoz szükséges gyalogtúrák is az állóképesség fejlesztését szolgálták, illetve felkészítettük a szervezetüket a július 27.-én induló alapozó időszakra. A részvétel fontossága, célja, hogy a gyerekek a családi háttér nélkül csak egymással töltötték az edzéseket, és a szabadidejüket. Fejlesztettük a kézilabdatudáson és a fizikai állapoton kívül a csapategységet, alakítottuk, továbbépítettük az eddig is kimagaslóan jó közösséget. A csapatszellem, a megfelelő kohézió kialakítása rendkívül fontos. A nem sportbeli programok alkalmával is megismerték, segítették egymást. Belekóstoltak a napi két edzés, és az ahhoz szükséges teljesítmény világába, mi pedig jobban megismertük a szokásaikat, a gondolkodásukat. Pontos képet kaptunk például a táplálkozásukról, a hosszabb idejű együtttartózkodás alatt. Sportszakmai szempontból az egymásra utaltság, és a kölcsönös egymás iránti tisztelet, és bizalom megerősítése volt a cél. A nem sportról szóló programok pedig igazi csapategységet fejlesztettünk, és motivációs előrelépést is elértünk.

A lányok végig kimagasló edzésmunkával hálálták meg, hogy ismét táboroztunk, őszintén örültek egymásnak, és talán még nekünk is. Említsük meg, hogy a helyszín a celldömölki JUFA Hotel Vulkán-Fürdő Resort már másodszorra is gondos, figyelmes házigazdának bizonyult, remek körülményeket biztosítottak számunkra. Úgy gondolom, hogy remekül sikerült a hetünk. Megfelelő alapot biztosít arra, hogy a Lébényben
folytatott munkával olyan eredményes bajnoki évadot teljesítsünk, amely büszkévé tesz majd minden lébényi szurkolót, szülőt, kézilabda,- és sportbarátot. nem beszélve arról, hogy idén 10 éves lesz a klub, amelyre szép ajándékkal készülünk a lányokkal!

Szeretném megköszönni a támogatóinknak, a szülőknek, és Horváth Norbert elnök úrnak, hogy lehetővé tették, hogy ilyen magas színvonalon kezdhettük a szezonunkat!

Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk